5% rabatt på ditt första köp!

@

Bäst före vs Sista förbrukningsdatum


Det är inte alla som tänker på detta faktiskt. Just att det ibland står "bäst före" på vissa produkter och "sista förbrukningsdatum" på andra produkter. Vad är egentligen skillnaden?
Tänk dig ett mjölkpaket. Trots att man är vuxen har man i Sverige normalt minst en liter mjölk i kylen (även om barnen flyttat ut). Det beror på att vi är en av de länderna i världen som dricker mest mjölk. Lite off topic. Poängen är att mjölk inte står sig så länge. Den blir sur, klumpig och äcklig några dagar efter att sista förbrukningsdatum passerat. Den är inte längre konsumerbar och det som finns kvar åker i sopkorgen eller slasken.
Har du socker i skafferiet? Åtgången på den skiljer sig från person till person. Men någon känner säkert igen sig i att det stått ett enkilospaket där väldigt länge. VÄLDIGT länge. Du tittar förmodligen inte ens på förpackningen innan du tar en liten tesked till teet. Men socker har också en datumstämpel. Denna kallas för "bäst före"-datum. Och det är det som är skillnaden. Produkten kan förändras efter datumstämpeln men går ofta utmärkt att konsumera ändå. Just socker blir inte direkt sämre i smak och funktion utan det som kan hända är att den kristalliseras och blir lite klumpig. Men mängden tandtroll består.
Därför behöver du inte vara orolig när vi på Megafynd säljer produkter som är "gamla". Allt vi säljer gör vi med intentionen att de ska kunna konsumeras och njutas av. Blir produkten dålig slänger vi den hellre.

Publicerad 2015-08-30 av Zacharias Bonnevier

4500 produkter är en milstolpe Kan man fånga en dröm? 3400 artiklar - och en vibrator Är det för sent nu? Vad hände under sommaren? Hur cool kan en klädnypa egentligen vara? Vi växlar upp och siktar på 5000 Lurar e-handlare sina kunder? 3 spartips för en lyckad nyårsfest Julklappsracet har börjat Recept - Himmelska After Eight-snitt Vinn 600 kr att handla för Vem köper egentligen heminredning? Vi säljer vad vi vill? Milstolpe deluxe - 2000 produkter Kostar mens 101 400 kronor? Nytt spännande Affiliate-samarbete Var kommer alla kondomer ifrån? Sälja snus online är inte det lättaste Vo5... is no more Dags för nästa produktmilstolpe (1400) Känner inte alla till Megafynd? APC - UNIK prissättning Hur definieras en toppsäljare? Blir Jocke arbetslös nu? Chiapudding - nja?! Skiljer sig EDT från EDP? Stora ketchuphål på din bekostnad 900... klarar vi 1000 innan jul?! Våtservett som våtservett, eller? Milstolpe: vi passerar 800 Megafynd Det är nog dags för en bättre slogan... Alla helgons dödssås Vad ska man annars göra en söndag? Milstolpe: vi passerar 600 Megafynd Megafynd fyller ett år YES! Här kommer Fairy Har konsumtionen av nötter passerat godisets? Så här hög är världens högsta pall Gratisshoppen är LIVE - men bara för kunder Lagerhyllan från helvetet Milstolpe: vi passerar 500 Megafynd Schwarzkopf slutar tillverka superfavorit Dags att summera sommaren Bäst före vs Sista förbrukningsdatum E120 - är det verkligen så farligt? Megafyndbloggen startar NU

MÄRKEN

AXE  Gillette  Palmolive  RFSU  Quickmilk  Hello Kitty  AriWick  Disney  Schwarzkopf