5% rabatt på ditt första köp!

@

Har konsumtionen av nötter passerat godisets?


Idag är det lördag. Och då, om man är 70-talist och hade sin högsta ämnesomsättning på 90-talet, känner man till begreppet lördagsgodis.
Lördagsgodis var på 90-talet något som var standard. Eller t om obligatoriskt kanske. Alla barnen såg fram emot lördagen då man, utan samvetskval, kunde vräka i sig godis. Visst, vi fick hål i tänderna samtidigt som Karamellkungen knuggade sina guldknogar. Men det gör inget. För man hade samtidigt trevlig med familjen eller kompisar. Dessutom var ju tandläkarbesöken gratis.
Nu känns det dock som att nötter är det nya. Många ersätter lördagsgodiset med nötter eller kanske t om frukt. Det kanske är bra (även om en frossardag i veckan inte är så farligt). Men det som jag tänker på är om detta gör att konsumtionen av nötter nu passerat godiskonsumtionen. För att få reda på detta så räcker det inte att man utgår ifrån hur man själv beter sig utan vi får måla upp en bild med den breda penseln. 
Efter lite statistiknördande (vad gör man annars en lördag med febersjuk dotter?) så kan man tydligt se att konsumtionen av nötter har fördubblats jämfört med tidigare. Det är t om så att vi äter mer nötter idag är vad vi äter godis/konfektyr. Någonstans 2003-2004 så var det säkert någon kändis som sa att nötter är det nya. Det var nämligen då som nötkonsumtionen började dra iväg. Nu äter vi ca 2,5 kg nötter per år vilket som sagt är mer än mängden godis och konfektyr (vilket även innefattar choklad) vi kastar i oss. Men det som är intressant är att vi äter lika mycket godis nu som förr på ett ungefär så antingen äter vi mer snacks totalt eller så har vi dragit ned på något annat. Chips kanske? Det vet jag inte. Vi helgarderar oss och erbjuder både nötter och godis. Och tittar man på mitt skrivbord så ser man direkt att den personliga snacksfavoriten är jordnötter med skal. Den vinner med elefantlängder. För visst äter elefanter sådana?

Publicerad 2015-09-26 av Zacharias Bonnevier

4500 produkter är en milstolpe Kan man fånga en dröm? 3400 artiklar - och en vibrator Är det för sent nu? Vad hände under sommaren? Hur cool kan en klädnypa egentligen vara? Vi växlar upp och siktar på 5000 Lurar e-handlare sina kunder? 3 spartips för en lyckad nyårsfest Julklappsracet har börjat Recept - Himmelska After Eight-snitt Vinn 600 kr att handla för Vem köper egentligen heminredning? Vi säljer vad vi vill? Milstolpe deluxe - 2000 produkter Kostar mens 101 400 kronor? Nytt spännande Affiliate-samarbete Var kommer alla kondomer ifrån? Sälja snus online är inte det lättaste Vo5... is no more Dags för nästa produktmilstolpe (1400) Känner inte alla till Megafynd? APC - UNIK prissättning Hur definieras en toppsäljare? Blir Jocke arbetslös nu? Chiapudding - nja?! Skiljer sig EDT från EDP? Stora ketchuphål på din bekostnad 900... klarar vi 1000 innan jul?! Våtservett som våtservett, eller? Milstolpe: vi passerar 800 Megafynd Det är nog dags för en bättre slogan... Alla helgons dödssås Vad ska man annars göra en söndag? Milstolpe: vi passerar 600 Megafynd Megafynd fyller ett år YES! Här kommer Fairy Har konsumtionen av nötter passerat godisets? Så här hög är världens högsta pall Gratisshoppen är LIVE - men bara för kunder Lagerhyllan från helvetet Milstolpe: vi passerar 500 Megafynd Schwarzkopf slutar tillverka superfavorit Dags att summera sommaren Bäst före vs Sista förbrukningsdatum E120 - är det verkligen så farligt? Megafyndbloggen startar NU

MÄRKEN

AXE  Gillette  Palmolive  RFSU  Quickmilk  Hello Kitty  AriWick  Disney  Schwarzkopf