5% rabatt på ditt första köp!

@

E120 - är det verkligen så farligt?

E120-Karmin

Vi föräldrar vill veta vad det är vi matar våra barn med. Därför tittar vi på baksidan av produktens förpackning. Står det något som börjar på "E" ryggar många tillbaka. Varför då? Jo, därför att man automatiskt förknippar E-ämnen som något hemskt och farligt. Men det behöver inte vara så.
Vi har en produkt som blivit jättepopulär. Den säljs på de flesta ICA-butiker och även massor av Coop och Hemköp. Produkten är ett helt vanligt sugrör men med smaksatta sockerkulor i. Vi, och tillverkaren, påstår att produkten är helt naturlig (om man inte äter plasten förstås) trots att jordgubbsalternativet har en fin rosa färg. Hur går det till egentligen?
Det finns många naturliga färgämnen ute i naturen. Någon finurlig person, kanske i centralamerika, hittade vid något tillfälle en lus som hen mosade. Och vad hände? Det blev helt rött! Och helt plötsligt hade man hittat ett naturligt sätt att färga mat, och faktiskt då även kläder, på. Så hittar du en matvara som det står E120 eller Karmin på behöver du inte vara orolig. Visst, det kanske inte känns så mysigt att tänka på mosade löss men det är ändå bättre än många av alternativen. Och helt naturligt.

Publicerad 2015-08-24 av Zacharias Bonnevier

4500 produkter är en milstolpe Kan man fånga en dröm? 3400 artiklar - och en vibrator Är det för sent nu? Vad hände under sommaren? Hur cool kan en klädnypa egentligen vara? Vi växlar upp och siktar på 5000 Lurar e-handlare sina kunder? 3 spartips för en lyckad nyårsfest Julklappsracet har börjat Recept - Himmelska After Eight-snitt Vinn 600 kr att handla för Vem köper egentligen heminredning? Vi säljer vad vi vill? Milstolpe deluxe - 2000 produkter Kostar mens 101 400 kronor? Nytt spännande Affiliate-samarbete Var kommer alla kondomer ifrån? Sälja snus online är inte det lättaste Vo5... is no more Dags för nästa produktmilstolpe (1400) Känner inte alla till Megafynd? APC - UNIK prissättning Hur definieras en toppsäljare? Blir Jocke arbetslös nu? Chiapudding - nja?! Skiljer sig EDT från EDP? Stora ketchuphål på din bekostnad 900... klarar vi 1000 innan jul?! Våtservett som våtservett, eller? Milstolpe: vi passerar 800 Megafynd Det är nog dags för en bättre slogan... Alla helgons dödssås Vad ska man annars göra en söndag? Milstolpe: vi passerar 600 Megafynd Megafynd fyller ett år YES! Här kommer Fairy Har konsumtionen av nötter passerat godisets? Så här hög är världens högsta pall Gratisshoppen är LIVE - men bara för kunder Lagerhyllan från helvetet Milstolpe: vi passerar 500 Megafynd Schwarzkopf slutar tillverka superfavorit Dags att summera sommaren Bäst före vs Sista förbrukningsdatum E120 - är det verkligen så farligt? Megafyndbloggen startar NU

MÄRKEN

AXE  Gillette  Palmolive  RFSU  Quickmilk  Hello Kitty  AriWick  Disney  Schwarzkopf