5% rabatt på ditt första köp!

@

Hur definieras en toppsäljare?

Toppsäljare

Jag kom att tänka på en sak. Många webbshoppar har en funktion där man, alltså jag och du, får kan se en lista på vilka produkter som är populärast just nu. Denna funktion är till för att hjälpa besökaren hitta det den troligen söker. Vissa kanske fuskar med denna lista för att promota någon speciell produkt som legat på hyllan länge, men vi bortser från detta. Det är definitivt inte något vi gör och inte de flesta andra seriösa heller. Men hur hur tar man egentligen fram toppsäljarna? 
Vi, och många andra, utgår från hur många produkter som sålts. Det känns rent spontant som det mest rimliga. Ju fler enheter man sålt av en vara desto populärare är den. Eller? Nej, så är det inte har jag kommit på. Om man tar fallet Megafynd t ex. Vi säljer både Lion för ett par kronor och Scholls filmaskiner som kostar flera hundra kronor. En typisk fotfilsmaskinskund köper endast en enhet medan en Lionbarkund kan köpa 10, 50 eller t om 100 enheter. Med nuvarande logik kommer Lionbars vara en populärare produkt än fotfilen. Men så är knappast fallet. Många fler har köpt fotfilen nämligen. Åtminstone fram till årsskiftet. 
Nu åker jag på semester till USA. En ganska förtjänt sådan tror jag. Men både dator och produktradarn, som är inställd på att hitta nya Megafynd, följer med ändå. Räkna dock inte med något fantastiskt blogginlägg de kommande två veckorna. Men efter min semester siktar vi att göra om logiken för toppsäljare så att de produkter flest kunder köpt hamnar på topplistorna istället för hur många enheter som sålts. Det blir nog bättre så! 
Hej så länge!
Just ja. Med hänvisning till förra inlägget: vi har fått upp fler hyllor på nya kvadratmeter så Jocke är kvar och har fullt upp igen. Mer info kommer.
Publicerad 2016-01-31 av Zacharias Bonnevier

4500 produkter är en milstolpe Kan man fånga en dröm? 3400 artiklar - och en vibrator Är det för sent nu? Vad hände under sommaren? Hur cool kan en klädnypa egentligen vara? Vi växlar upp och siktar på 5000 Lurar e-handlare sina kunder? 3 spartips för en lyckad nyårsfest Julklappsracet har börjat Recept - Himmelska After Eight-snitt Vinn 600 kr att handla för Vem köper egentligen heminredning? Vi säljer vad vi vill? Milstolpe deluxe - 2000 produkter Kostar mens 101 400 kronor? Nytt spännande Affiliate-samarbete Var kommer alla kondomer ifrån? Sälja snus online är inte det lättaste Vo5... is no more Dags för nästa produktmilstolpe (1400) Känner inte alla till Megafynd? APC - UNIK prissättning Hur definieras en toppsäljare? Blir Jocke arbetslös nu? Chiapudding - nja?! Skiljer sig EDT från EDP? Stora ketchuphål på din bekostnad 900... klarar vi 1000 innan jul?! Våtservett som våtservett, eller? Milstolpe: vi passerar 800 Megafynd Det är nog dags för en bättre slogan... Alla helgons dödssås Vad ska man annars göra en söndag? Milstolpe: vi passerar 600 Megafynd Megafynd fyller ett år YES! Här kommer Fairy Har konsumtionen av nötter passerat godisets? Så här hög är världens högsta pall Gratisshoppen är LIVE - men bara för kunder Lagerhyllan från helvetet Milstolpe: vi passerar 500 Megafynd Schwarzkopf slutar tillverka superfavorit Dags att summera sommaren Bäst före vs Sista förbrukningsdatum E120 - är det verkligen så farligt? Megafyndbloggen startar NU

MÄRKEN

AXE  Gillette  Palmolive  RFSU  Quickmilk  Hello Kitty  AriWick  Disney  Schwarzkopf