5% rabatt på ditt första köp!

@

Stora ketchuphål på din bekostnad

Heinz med stora ketchuph�l

Jag var på "Donken" med mina två barn häromdagen. Det var första gången för i år då vi normalt, när vi snabbmatar, är trogna Max. Max är faktiskt bäst just nu. 

Men nu råkade ungarna, 5 och 7, bli blixthungriga och MacDonalds låg närmast (location location location). Eller, det var faktiskt Jensens Bøfhus som var närmast. Och det var dit vi gick först. Men då ingen kypare kom efter fem minuter för att ge oss ett bord gick vi rakt över gatan till MacDonalds istället.

Brukligt vid såna här tillfällen är att man (läs jag) överkonsumerar ketchup. Man fullständigt vräker den över både hamburgare och strips. Mängder! Den är ju gratis :) Och vad jag minns gjorde man så även när man åt på MacDonalds förr i tiden. För sisådär 12 månader sedan. Men den här gången var det helt omöjligt. 

För att få ut någon ketchup fick man pumpa som en galning på ketchupspaken. En karpaltunnelsyndrom senare hade man fyllt hälften av den lilla papperskoppen. Frustrerad och ännu hungrigare nöjer man sig efter en stund med den halvtomma koppen. MacDonalds sparar nog en peng på detta. 

Lite tvärtemot när man konsumerar Heinz ketchup hemma. Det är knappt ett hål längre. Öppningen är nästan lika stor som diametern på korken, så här blir det tvärtom. Hur man än gör så tömmer man halva flaskan med ett enda tryck. Barnen tömmer hela flaskan om man inte är med i matchen. 

Det intressanta med detta är att det i ena fallet handlar om att du ska använda så mycket som möjligt och i andra fallet så lite som möjligt. När och hur beror förstås på vem som betalar för kalaset. 

Fotnot: Heinz var faktiskt den ketchup MacDonalds använde i 40 års tid. Åtminstone i USA. Sen gick VD:n för Heinz till Burger King och tog då även ketchupen med sig. I Sverige är det Felix vi dränker vår hamburgare med. Även pannkakor tydligen?

Publicerad 2015-12-08 av Zacharias Bonnevier

4500 produkter är en milstolpe Kan man fånga en dröm? 3400 artiklar - och en vibrator Är det för sent nu? Vad hände under sommaren? Hur cool kan en klädnypa egentligen vara? Vi växlar upp och siktar på 5000 Lurar e-handlare sina kunder? 3 spartips för en lyckad nyårsfest Julklappsracet har börjat Recept - Himmelska After Eight-snitt Vinn 600 kr att handla för Vem köper egentligen heminredning? Vi säljer vad vi vill? Milstolpe deluxe - 2000 produkter Kostar mens 101 400 kronor? Nytt spännande Affiliate-samarbete Var kommer alla kondomer ifrån? Sälja snus online är inte det lättaste Vo5... is no more Dags för nästa produktmilstolpe (1400) Känner inte alla till Megafynd? APC - UNIK prissättning Hur definieras en toppsäljare? Blir Jocke arbetslös nu? Chiapudding - nja?! Skiljer sig EDT från EDP? Stora ketchuphål på din bekostnad 900... klarar vi 1000 innan jul?! Våtservett som våtservett, eller? Milstolpe: vi passerar 800 Megafynd Det är nog dags för en bättre slogan... Alla helgons dödssås Vad ska man annars göra en söndag? Milstolpe: vi passerar 600 Megafynd Megafynd fyller ett år YES! Här kommer Fairy Har konsumtionen av nötter passerat godisets? Så här hög är världens högsta pall Gratisshoppen är LIVE - men bara för kunder Lagerhyllan från helvetet Milstolpe: vi passerar 500 Megafynd Schwarzkopf slutar tillverka superfavorit Dags att summera sommaren Bäst före vs Sista förbrukningsdatum E120 - är det verkligen så farligt? Megafyndbloggen startar NU

MÄRKEN

AXE  Gillette  Palmolive  RFSU  Quickmilk  Hello Kitty  AriWick  Disney  Schwarzkopf